VANLIGA FRÅGOR

Vad händer om jag bryter mitt avtal innan bindningstidens slut?


Väljer du att byta till en annan elleverantör innan din bindningstid gått ut så debiteras du en brytavgift enligt avtalsvillkoren på det avtal du ingått. För att undvika onödiga avgifter är det viktitgt att du säger upp ditt avtal på rätt sätt. Ta kontakt med Kundserice vid frågor.
Vad händer när mitt avtal löper ut?


Våra avtal är löpande avtal och fortsätter tills du väljer att säga upp avtalet. Avtalstid och uppsägnignstid står i ditt avtal. Har du frågor kring detta tar du enkelt kontakt med Kundservice
Vad påverkar elpriset?


Ett antal faktorer påverkar elpriserna. Bland annat är det mängden el som produceras och efterfrågan på denna. Om det är mindre mängd vatten i vattenkraftmagasinen än normalt, eller om kärnkraftverk är avstängda för underhåll kan priserna stiga eftersom produktionen av el blir mindre..
Vilka avtalsvillkor gäller för mitt elavtal?


Vi följer elbranschens överenskommelse med Konsumentverket om Allmänna avtalsvillkor, El 2012 K och Ellagen. Vid teckande av ditt avtal fick du fullständiga avtalsvillkor. Saknar du dessa kan du enkelt kontakta Kundservice via mail eller telefon.
Hur säger jag upp mitt elavtal?


Om du vill säga upp ditt elavtal med oss kontaktar du vår kundservice på post@kraftviken.se, det går även bra att ringa oss på telefon 040 - 644 43 60
Hur tecknar jag elavtal?


Fyll i formuläret på vår hemsida så ringer en kundrådgivare upp så fort som möjlgit och hjälper dig igenom processen. Du kan även kontakta oss över telefon på 040 - 644 43 60.
Vad är elcertifikat?


Elcertifikat är en gemensam nordisk lösning för att främja produktion av miljövänlig elektricitet. Alla kunder som använder el måste betala för elcertifikat, vilket kommer att öka initiativet för förnybar energi.
Varför byta elbolag?


Årets torka har drivit upp de svenska elpriserna till den högsta nivån på 10 år. Detta i kombination med att nätavgifterna kontinuerligt ökar gör att kunder får en allt högre elkostnad.

Genom att göra ett aktivt val och välja ett aktivt avtal kan vi pressa priserna aktivt. Våra skickliga förvaltare gör strategiska inköp, vilket i slutändan resulterar i lägre elpriser för våra kunder!